CASEWORK | INTERIOR DESIGN

Projects Index

 
 

JUSTA PASTA

It had been 20 years since Justa Pasta’s last remodel. The restaurant was dated and the layout hid the order counter and made this counter service restaurant hard to access. But the Italian eatery had good bones - high ceilings, an open kitchen, gorgeous natural light, and most importantly, delicious handmade pasta. The toughest aspect of this remodel was the timeline - 3 weeks. To keep to the tight schedule, Casework left all of the major components in the same place, including the order counter, kitchen, and restrooms. 

To make the ordering process as intuitive as possible, Casework took out the wine shelf that previously stood in the middle of the entrance. Instead of guiding the customers to the order counter, this shelf caused confusion, as it was the first thing you saw as you entered the building. The wine shelf was pushed back into the wall, completely opening the area. A large island was custom designed to fit the space, house retail products and be a natural barrier for customers waiting in line to order. 

It was important for this remodel to still hold a familiarity for the many regulars who frequent the restaurant. The changes made in the space were refining, but the space is still approachable. Warmth is brought to the restaurant by using industrial mixed metal finishes of copper and black and white oak wood details. The blue-gray tile was added to the order counter to balance the warmth and bring in some color to the minimal palette. Overall, Casework wanted to create a space that complemented the food and was a beautiful backdrop for Justa Pasta’s patrons to enjoy the delicious food.

Interior Design: Casework | General Contractor: Owen Gabbert LLC | Photography: Carly Diaz

 
 
 
 

BASECOAT

Casework teamed up with LA / Denver-based Base Coat Nail Salon to bring to life five Nordstrom shop-in-shop locations at different Nordstrom locations in Los Angeles, Chicago, and Seattle. With only six weeks from idea to opening, these installations were fast-paced. Casework selected fixtures that were readily available and fit with the brand’s seventies, modern and chic style. Local women artists were selected to create a custom piece for each location. The final design goal was to translate Base Coat’s mantra of “treat yo self” into to a lush, relaxing interior.

Interior Design: Casework | Photography: Claudia Lucia | Press: Uncover LA, Gray Magazine

 
 
 
 

SW RANCH

This 1950’s mid century ranch had good bones, but was not all that it could be - especially for a family of four. The entrance, bathrooms and mudroom lacked storage space and felt dark and dingy. The main bathroom was transformed back to its original charm with modern updates by moving the tub underneath the window, adding in a double vanity and a built-in laundry hamper and shelves. The entry reflects this natural warmth with a custom built-in bench and subtle marbled wallpaper. The combined laundry, mudroom and boy's bath feature an extremely durable watery blue cement tile and more custom oak built-in pieces. Overall, this renovation created a more functional space with a neutral but warm palette and minimalistic details. 

Interior Design: Casework | General Contractor: Raven Builders | Photography: George Barberis | Press: Rebecca Atwood, Rue Magazine

 
 
 
 

ALAMEDA TUDOR

This kitchen overhaul created a bright functional space for the family to gather, prepare and share meals. Crisp white finishes amplify the abundant natural light, while walnut and brass accents lend depth, texture and a subtle glisten. A similar palette is pulled through to the powder bathroom with the addition of a watery blue backsplash and geometric floor tiles. In keeping with the rest of the home, the girls’ bath is also clean and bright. To echo the spirit of the two young sisters that share the space we incorporated a few playful, feminine elements.

Interior Design: Casework | Photography: Jenny Trygg | General Contractor: Raven Builders | Architecture: Studio Coop | Custom Millwork: Maple Key LLC | Press: Schoolhouse

Powder Bath tile selected by Hether Dunn Design

 
 
 
 

PIONEERTOWN MOTEL

Built in 1946 by Roy Rogers and Gene Autry, the Pioneertown Motel became a place to get out of LA for some of Hollywood's actors. To this day, the Pioneertown Motel, located outside of Joshua Tree National Park is an oasis in the desert. It's a retreat from the hustle and bustle of city living and where you go to slow down.

Press: New York Times

 
 
 
 

LADD’S EDITION

A lot of homes built in the early 1900s in Portland have been remodeled beyond recognition. The trim has been painted, the floors replaced and the built-ins just didn't make it through years of wear and tear. That's not the case with this home in the Ladd's Addition neighborhood of Portland. Built in 1911, the dark trim remained unpainted, the fir floors still intact and the built-ins in the dining room were in almost perfect condition but the home was dark, empty and didn't function for the owners.

Contrary to all my other thoughts in design to lighten a home, we embraced the dark. The trim and floors were sanded and refinished to their original state. In the entry, the walls were painted black. After multiple meetings and conversations with the client where nothing out there seemed quite right, I developed along with artist, Michael Paulus, a custom flower that fit the owner's personality and style down to the scale and exact color palette. This became the inspiration and guiding color scheme to create a glamorous but livable home that was neutral and rich in texture.

Interior Design: Casework | Photography: George Barberis | General Contractor: Hammer & Hand | Hand Painted Walls: Michael Paulus | Custom Mantel and Bathroom Cabinet: Brian Pietrowski | Press: Gray Magazine